KALP TERAPİSİ - 6.DUYU ORGANI KALP
6. DUYU ORGANIMIZ KALP
Bilinen 5 duyu organımız vardır. Beynimiz duyu organlarımızdan aldığı sinyalleri ve görüntüleri kaydeder,Kayıtları tasnif eder ve önemli olanları depolar. Anatomik olarak Tıp dünyasında bilinen ve kabul edilen tez, bedenimizi, kaslarımızı, merkezi sinir sitemimizi, duygularımızı ve hislerimizi beynimizin yönettiği şeklindedir. Bu elbette doğru ve bilimsel bir realitedir.Kalbimizin bilinen görevi,sadece kanı pompalamaya yarayan bir organ olmasıdır. Peki, kalbimiz sadece basit bir pompa mıdır?
Danışanlarımız arasında aşk acısı çekenlerin ve vicdan azabından müzdarip olanların,kalp sancısından bahsetmeleri manidardır.Kalbimizin duygu ve hislerimizi yönetmek gibi bir görevi olup olmadığı tartışmaya açık bir konudur.
Kalp acısı ya da yürek sancısı sadece halk arasında yaygın olan bir söylemden ibaretmidir yoksa insanların yüreğinde hissettikleri duyguların bir anlamı varmıdır?
Ayrıca kuran-ı kerim başta olmak üzere tüm kutsal kitaplar inançtan bahsederken,neden beyin yerine kalbe atıf yapmaktadır?
ABD'de de bir grup doktor bu konuyu gündeme getirerek kutsal kitapları sorgulamış ve ateizme dayanak olarak makaleler yayınlamışlardır.
Eskiden beynin bilinmediğini ve peygamberlerin insanları kalbin yönettiğini sanarak, beyin yerine kalbe atıf yaptıklarını iddia etmişlerdir.
Kutsal kitaplarda beyin kelimesi geçmemektedir. Beyin, akıl olarak tasvir edilmiş ve sık sık "siz akletmezmisiniz" diye beyine atıf yapılmıştır.
Kalp kelimesi kuran-ı kerimde defalarca geçmektedir. İnanç ile ilgili hemen hemen tüm ayetler kalbimize işaret etmektedir.
Peki, bu durum ne anlama geliyor?
Ne yazık ki İlahiyatçılar ve İslam alemi dahil, dindar tıp doktorlarının bu konuda herhangi bir araştırmasına ve anti tezine rastlanmamaktadır.
Öncelikle kutsal kitapların bilim kitabı olmadığını Ahlaki değerleri bildiren, insanların yaratanla ve birbirleriyle olan hukukunu düzenleyen inanç kitapları olduklarını bilmek gerek.
Danışanlarımızla yaptığımız Hipnoterapi seansları sırasında, beyine verilen telkinlerin yanı sıra özellikle soyut duygu ve hislerde kalbe verilen telkinlerin şifalanmada oldukça etkili olduğunu görmekteyiz.
Soyut derken, Aşk, Vicdan,Merhamet,ALLAH inancı gibi elle tutulamayan ve gözle görülemeyen duyguları kastediyoruz.
Çalışmamız sonucunda elde ettiğimiz sonuç;
Somut duyguları direk beyin yönetirken,soyut duyguların beyin dışında kalp ile garip bir şekilde ilişkisi olduğu yönünde.
Durum böyle olunca, kendi kendimize şu soruyu sormamız anlamlı hale geliyor;
KALP POMPA VAZİFESİ DIŞINDA BİR DUYU ORGANIMIDIR?
Tüm bilimsel çalışmalarda olduğu gibi kesin kabulden kaçınarak, tezimizin tartışılmaya değer bir konu olduğu şüphesizdir.
Selçuk Demirbaş
28.09.2015